Če danes nimate spletne strani, praktično ne obstajate. Sploh epidemija je poskrbela za to, da smo še več in še dlje na spletu, kar pomeni, da je konkurence vedno več. Preberite, kaj je dobra spletna stran in kaj vse upoštevam pri izdelavi.

Lastnosti dobrih in funkcionalnih spletnih strani

Nekatere spletne strani oz. mesta so zelo obiskane, nekateri pa morda niso nikoli imeli obiskovalca. Kaj torej so tiste glavne lastnosti, ki naredijo spletno stran odlično in se ne tičejo zgolj programiranja oz. postavljanja spletne strani? 

Oblikovanje

Spletno mesto mora biti zasnovano tako, da pritegne našo ciljno skupino in poskrbi zanjo. Da bi spletno mesto uspelo, mora oblikovalec oz. postavljalec razumeti najnovejše trende oblikovanja spletnih strani, kdo bo dostopal do njegovega spletnega mesta in kaj bodo pričakovali, ko bodo prišli tja. Kar je najpomembneje, kako lahko spletno mesto izpolni te potrebe. Izbrana spletna stran mora biti unikatna in usmerjena k uporabniku, predvsem pa oblikovno privlačna.

Jasen namen

Dobra spletna stran se zaveda svojega namena. Obstajati mora jasna ideja, kaj želi podjetje doseči s spletnim mesto in si prizadeva za strateško doseganje teh ciljev.

Analiza konkurence

Dobra spletna stran razume konkurenco in oblikuje svojo prepoznavno identiteto. Ugotovitev, kaj skušajo doseči druga spletna mesta v isti kategoriji, analiziranje njihovih uspehov in neuspehov je lahko odličen način pridobivanja idej in iskanja različnih načinov nastopa na spletu.

Uporabnost in dostopnost

Da bo spletno mesto uporabno in dostopno, mora imeti preprosto, elegantno in funkcionalno zasnovo. Gre za to, da elementi delujejo intuitivno in brez ovir, tako da uporabniki dosežejo svoje cilje z najmanj truda. Prav tako bi morala dobra zasnova spletnih strani vsem uporabnikom omogočiti enak dostop do informacij in funkcij, ki jih zagotavljajo.

Ključne besede

Dobro spletno mesto razume, da je v bistvu internet vse, kar zadeva besedno / besedilno komunikacijo. Vedeti, katere besede so pomembne za posamezno podjetje, je bistvenega pomena za izdelavo učinkovite spletne strani. Uporaba ključnih besed postane bistvenega pomena za izboljšanje dostopnosti spletnega mesta do iskalnikov.

Varnost

V primeru spletnih mest z e-poslovanjem je pomembno zagotavljanje varnosti med transakcijami. Dobra spletna mesta imajo potrdila SSL (Security Sockets Layer), ki omogočajo šifrirane in varne transakcije s kreditnimi karticami, prenose podatkov ter prijave in račune, ki jih vodijo stranke. Varnostno zaupanje je za vsako spletno mesto najpomembnejše in za njegovo zaščito morate kupiti SSL certifikat, saj obstaja veliko blagovnih znamk, kot so GeoTrust, RapidSSL, Comodo itd. Za stroškovno učinkovito potrdilo se lahko odločite za Comodo Potrdilo SSL, ki lahko zaščiti podatke, ki potujejo med strežnikom in brskalnikom.

Navigacija

Dobro spletno mesto svojim obiskovalcem ponuja jasno in konkretno navigacijo. Dobro zasnovano spletno mesto ima izčrpen zemljevid, ki obiskovalcem omogoča enostaven dostop do iskanih odsekov. Takšno spletno mesto omogoča tudi enostavno razumevanje imen in povezav, ki so na voljo za različne odseke. Preprosta zasnova spletnega mesta dela čudeže pri povečevanju priljubljenosti blagovne znamke.

Zakaj bi vam ravno jaz izdelala spletno stran?

Projekt izdelave spletne strani je lahko zelo mučen in dolgotrajen proces, lahko pa je prijetna in hitra izkušnja. Mnogokrat so izdelovalci spletnih strani sicer vešči in strokovnjaki na svojem področjem, zatakne pa se pri komunikaciji. Posledica tega je lahko velika izguba tako časa kot denarja. Ker redno spremljam vse moje projekte, skrbno tudi pazim, da se vse odvija, kot se mora. 

Vedno upoštevam vaše želje oz. zahteve, ki jih optimalno združim s funkcionalnostjo in predlogi, kako bi končni izdelek lahko postal najbolj učinkovit. 

Svetujem tudi glede materialov in priprave le-teh, da bodo maksimalno pripomogli h končnim ciljem.

Za vsa vprašanja, predloge in komentarje sem v okviru delovnega časa tudi vedno dosegljiva (od ponedeljka do petka od 8. do 15. ure)

Osnovni elementi, ki jih vsebuje vsak moja spletna stran

Ne glede na to, kako obsežna, zahtevna in cenovno ovrednotena bo vaša spletna stran, vam zagotavljam, da bo vsako spletno mesto vključevalo spodaj naštete elemente / karakteristike.